Ana Sayfa / İş Güvenliği / IOSH Nedir?

IOSH Nedir?

Bunu tek merak eden sen değilsin, endişelenme yalnız değilsin. Her ay 90.000’den fazla Google arama motorlarına ortalama olarak “IOSH nedir?” giriliyor. Bu nedenle daha fazla arama olmadan bu gönderiyi yanıtlamaya çalışacağım. Yanıtlamaya geçmeden önce IOSH nedir? IOSH’nin güvenle yönetilmesi nedir?’ ve IOSH eğitimi nedir? Açıklayalım.

IOSH, İş Güvenliği ve İş Sağlığı Kurumunu temsil eder. İngiltere’de bulunan ancak dünyanın dört bir yanındaki üyelerle birlikte kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Aynı zamanda sağlık ve güvenlik uzmanları için işçileri tanıma işlevidir. İş standartlarını yükseltmeyi ve mesleği düzenlemeyi amaçlamaktadır. Çalışması, güvenlik eğitimi kurslarının geliştirilmesi ve akredite edilmesinin yanı sıra davranış kuralının geliştirilmesi ve bunların teşvik edilmesini de içermektedir.

Sağlık ve güvenlik alanında bir kariyer düşünüyorsanız, hiç şüphesiz IOSH üyeliğini düşünmek istemezsiniz. En yüksek yetkinlik standartlarını karşılayan üyeler için ayrılmıştır. (CMIOSH / FIOSH) ile sonuçlanan altı kategori vardır.

Altı IOSH üyelik kategorisi:

  • Katılan Üye
  • Ortak üye
  • Teknisyen Üye
  • Mezun Üyesi
  • Yeminli Üye
  • Bilinen Üye

En son ‘NEBOSH nedir?’ Yayınlarında yer alan bilgi grafiği, NEBOSH eğitim kursları ve IOSH Üyelik kategorileri arasındaki ilişkiyi göstermektedir. Bu nedenle, bugüne kadar NEBOSH eğitimini tamamladıysanız neye uygun olduğunuzu görmek için bir göz atmalısınız.

NEOSH eğitimi, IOSH Üyelik için tek yol değil; İş Sağlığı ve Güvenliği alanında NVQ 5, diğer bir alternatiftir. Gönderi CM CMIOSH’a hangi rota? NVQ 5 vs NEBOSH diploma, hangi seçeneğin size en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır.

IOSH Eğitimi Nedir?

IOSH, çok iyi bilinen sağlık ve güvenlik eğitimi kurslarının yanı sıra, IOSH Havacılıkta Güvenli Bir Şekilde Yönetme veya bazı iş rolleri veya sektörler için IOSH İş Hacmi Değerlendirme Uzmanları gibi bazı özel dersler için ders programı geliştirmiştir. İosh Nedir?Gerçekten de, her sektörde ve her organizasyonda, hemen hemen her seviyeye uygun bir IOSH sağlık ve güvenlik eğitimi kursu bulunmaktadır. Her yıl yaklaşık 100.000 çalışan IOSH yeterliliği kazanır.

Kurslar, IOSH’nin kendisi yerine IOSH kursları sunan ROSPA gibi lisanslı eğitim sağlayıcılar tarafından verilir.

IOSH Güvenle Yönetme Nedir?

IOSH Güvenle Yönetmek IOSH’ın amiral gemisi kursu. Herhangi bir organizasyon veya sektördeki yöneticiler ve denetçiler için tasarlanmıştır. Delegeler tarafından yüksek saygınlık içinde tutulan ve Birleşik Krallıktaki yerlerde 3, 4 ya da 5 gün boyunca ya da şirket içi bir seçenek olarak ya da yurt dışından gelenler için canlı olarak sunulan iş odaklı, pragmatik bir derstir.

IOSH, gelecek nesil sağlık ve güvenlik profesyonellerinin gelmesini teşvik etmeye isteklidir. Bu nedenle bu ödüllendirici alanda bir kariyer düşünürseniz, neden daha fazla bilgi edinmeyeceksiniz?

Yazar Ahmet Aktan

A Sınıfı iş güvenliği uzmanı ve kimya mühendisiyim. 2010 yılından bu yana iş güvenliği uzmanlığı yapmaktayım. Edindiğim sektör tecrübesi çeşitli alanlarda paylaşarak ufakta olsa sektöre katkı vermeye çalışmaktayım. İletişim: Belirtilmemiş.

Mutlaka Oku

meslek hastalıkları listesi

Meslek Hastalıkları Listesi

Bir ülkenin hızla gelişen bilim ve teknolojisi, o ülkenin sanayileşme sürecini de beraberinde getirir ve …

Bir Yorum

  1. Ramazan Gülhan

    Ahmet Bey selamlar. Iosh konusunda detaylı bilgi sahibisiniz. Bende sekiz yıldır uzmanlık yapıyorum. Rotamı artık daha kurumsal şirketlere çevirmek istiyorum. Bu yüzden hem kendi gelişimime katkı sağlamak hem de firmaların ihtiyaçlarını karşılamak için Nebosh/Iosh konusunda eğitimleri tamamlamak istiyorum. Takıldığım birkaç nokta için mail veya linkedin üzerinden iletişim kurabilir miyiz? Teşekkürler.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.