Ana Sayfa / İş Güvenliği / İş Güvenliğinde Motivasyon İçin En Önemli 4 Adımı

İş Güvenliğinde Motivasyon İçin En Önemli 4 Adımı

Bir çalışanın işini iş güvenliği kurallarına uyarak yapması için motivasyonunu arttırın. İşi özenli bir şekilde yapması için motivasyonlarını geliştirin.

Ön güvenlik görevlisi veya amiri olarak, çalışanların motivasyonu üzerinde büyük etkiye sahip olursunuz. Kullandığınız kelimeler, yüz ifadeleriniz ve tavırlarınız birlikte çalıştığınız insanlara ne kadar değer verdiğinizi gösterir.

İnsanlar değerli olmadıklarını hissedebilirler. İnsanlar, patronlarının kendileri hakkında ne düşündüklerini konuşmasından, bakışlarından ve tavırlarından anlayabilir. Böyle biri için çalışırken, elinizden gelenin en iyisini yapmak ve kendi motivasyonunuzu bulmak zordur. Sonuç olarak değerli hissetmiyorsanız, neden rahatsızsınız?

Motivasyonun birden fazla yolu vardır.
Motivasyonun birden fazla yolu vardır.

Bir çalışan motivasyondan yoksun olduğunda, işe odaklanma konusunda bir azalma söz konusudur. Bu durum işin verimliliği etkiler. Elinden gelenin en iyisini yapma motivasyonu olmadan, bir çalışan kolaya kaçmaya daha uygun olacaktır. Kolaya kaçmak güvenliği etkiler. Çalışanları, en iyi şekilde işi yapmaya odaklayın ve motive edin. Kendilerini ve birbirlerine değer veren istekli yüksek performanslı bir ekip kurulabilir. Çalışanların motivasyonlarını artırmanın en iyi yolu, çalışanların güvenliğini sağlamaktır.

İş Güvenliğinde Motivasyon

Motivasyon, katılım ve iş güvenliği için çok önemlidir. Ekibinizin motivasyonunu geliştirmek için atabileceğiniz dört adım:

  1. Beklentileriniz var. Hedefleri veya beklentileri olmayan çalışanlar odaklanamaz ve amaçsız hale gelir. Çalışanlar işin amacını görmezse, kalplerini işin içine sokmaz. Tam katılım olmadan, işçilerin ellerinden gelenin en iyisini yapma motivasyonunu bulmaları neredeyse imkânsızdır. Çalışanlar, amaca yönelik hedeflere ihtiyaç duyar. Fakat net olalım. Hedefler, güvenlik performans numaraları değildir. Çalışanlar performanslarını iyileştirmeye ihtiyaç duyarlar. Bir çalışanın neden odaklanması gerektiğini ve neden odaklanmanın önemli olduğunu açıkça görebiliyorsa, kendilerini motive edebilir.
  1. Sürekli geri bildirim verin. İnsanlar geri bildirim ile işlerini geliştirmeye isteklidir. Nasıl yaptıklarını bilmiyorlarsa, geliştirmeleri gerektiğini bilemezler. Geri bildirim, hem güçlü yanlarına hem de iyileştirilmesi gereken noktalara odaklanmalıdır. İyi yaptıklarını kabul edin. Dikkat gerektiren önemli nokta düzenli geri bildirimlerle sizin ve çalışanların bir toplantıda yarın veya gelecek hafta değil, şu andaki işleri düzeltme şansına sahip olursunuz. İyileştirme için geribildirimin özel olarak verildiğinden emin olun. Tanıma için geribildirim kamuya açık olabilir.
İş güvenliği malzemelerini online olarak mağazamızdan alabilir,  ekipmandeposu.com/igüvenliği-online-satış bağlantısından tüm isg ekipmanlarına ulaşabilirsiniz.
  1. İnsanlarınızı bir şampiyonluk takımı olarak görün. İnsanlara bakış açınız önemlidir. Onları nasıl gördüğünüz, onlara nasıl davranacağınızdır. Liderlerini takip edecekler. Yeteneklerine inanmazsan, yeteneklerine inanmazlar. Bir çalışan için patronunuzun yeteneğinizden şüphe ettiğinde kendisini motive etmekte zorlanacaktır. Yeteneklerinden şüphe duyuyorsalar işi daha iyi yapmak için kendi motivasyonlarını bulmakta zorlanacaklardır. Ancak, ekibinizdeki iyi ve yetkin insanlara sahip olduğunuzu düşünüyorsanız onlara iyi yetkin insanlar olarak davranmalısınız. İnanırsan inanırlar. Motivasyon, kendilerinden daha fazlasını yapabilme beklentisi yerleştirdiğinizde iyileşir.
  1. Bir günü bile kaçırmayın. Ekibinizi oluşturacağınız günü erteleyin, çabalarınız tutarsız olacaktır. Tutarsızlık, motivasyonun azalmasına neden olur. Bu özellikle takımın oluşmasıyla son bulacaktır. Her gün geribildirim ve teşvik vermek için disiplinli olmalısınız. Her zaman söyleyecek olumlu bir şeyiniz olmalıdır. Açık beklentileriniz var ve insanlarınızı ekibinizin değerli üyeleri olarak görmelisiniz. Onlar için orada olduğunuzu bilecekler ve onlar sizin için orada olacaklar. Takım üyelerinize her gün olumlu bir şeyle söylemeniz için bir araya gelin. Bunu ne kadar çok yaparsanız, onları daha fazlasını yapmaya motive edersiniz.
Motivasyon şirketler için çok önemlidir.
Motivasyon şirketler için çok önemlidir.

Sonuç Olarak

Motivasyon hakkında konuştuğumuz için burada ödül ve teşviklerden bahsetmediğinizi göreceksiniz. 1950’lerden beri ödüllerin ve teşviklerin performansı genel olarak geciktirebileceği kanıtlanmıştır. Bu, özellikle herhangi bir temel düşünce gerektiren işlerde geçerlidir.

Motivasyon dış uyarımla ilgili değildir. Ekibinizin yeteneklerinin her birinde değeri ve potansiyeli tanımakla ilgilidir. Olumlu, sürekli büyüme hakkında. Bir çalışanın işini iş güvenliği kurallarına uyarak iyi yapması için motivasyonunu arttırın ve geliştirin.

Yazar Ahmet Aktan

A Sınıfı iş güvenliği uzmanı ve kimya mühendisiyim. 2010 yılından bu yana iş güvenliği uzmanlığı yapmaktayım. Edindiğim sektör tecrübesi çeşitli alanlarda paylaşarak ufakta olsa sektöre katkı vermeye çalışmaktayım. İletişim: Belirtilmemiş.

Mutlaka Oku

meslek hastalıkları listesi

Meslek Hastalıkları Listesi

Bir ülkenin hızla gelişen bilim ve teknolojisi, o ülkenin sanayileşme sürecini de beraberinde getirir ve …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.