Ana Sayfa / İş Güvenliği / Babalar Gününü güvende tutmanın 5 yolu

Babalar Gününü güvende tutmanın 5 yolu

Bir sabah çalışmaya giden ve eve gelemeyen babalar için bir düşünceyi paylaşmak istiyorum. Erkekler işyerinde çok sayıda ölümlü ya da ciddi yaralanma kazaları oluyor. RIDDOR(Yaralanmaların, Hastalıkların ve Tehlikeli Oluşum Düzenlemelerinin Raporlanması)’a göre, 2013/14 yılında ölümcül yaralanan çalışanların yaklaşık % 96’sı erkekti. Bu adamların kaçının bir çocuğu olduğunu bilmiyoruz ama kesin olan bir şey var: Bunların her biri, birinin oğluydu. Bunu göz önünde bulundurarak, sizin ve sevdiklerinizin, başına gellecek bir kaza sonucunda mutsuzluk, hüzün ve acının çekilmesine gerek kalmadan atabileceğiniz bazı adımları bu blog da sizin için topladık.

Hikâyelerinizi Paylaşın

Babalar, çocuklarına uyumadan önce hikâyelerini anlatır. Çocukları da bundan bir ders çıkarır. Hikâye anlatma becerilerini şimdi iş için kullanmanın tam zamanı! Geçtiğimiz günlerde çalışanlarınızdan birinin yakınında bulundunuz mu? Yaşamınızı değiştiren bir kaza yaptınız mı? Hikâyelerinizi yaşam tecrübelerine, sunumlara, teşviklere dönüştürmenin bir yolu bulun ve uygulayın. Hikâyeler, soyut fikirleri acı ile alakalı hale getirmenin mükemmel bir yoludur. İşçi üzerinde büyük etkisi olabilir. Fikirleriniz içinde sıkışıp kalırsanız, ilham almak için kurumsal hikâye anlatımı konusuna bakın.

Bilgilerinizi Yenileyin

Ebeveyn olarak, en önemli görevlerinizden biri, çocuklarınızın ihtiyaç duyduğu bilgi ile onları donatmaktır. Bir işveren olarak, sizin de işiniz farklı değildir. Unutmayın, işyeri güvenliği söz konusu olduğunda ‘sağduyu’ diye bir şey yoktur. Sonuçta, başkasından, özellikle de aynı seviyede profesyonel ya da az deneyime sahip olan genç işçiler için geçerlidir. Aynı işi onlarca yıldır yapan işçiler bile, bilgilerini diğer çalışanlardan geri kalmamak için düzenli olarak yenileyebilirler. Başlamak için iyi bir yer, sürekli olarak popüler olan OSH sonrası ABC’dir. Yıllar boyunca bilginizi ne kadar unuttuğunuza şaşıracaksınız!

Dinlemeyi Öğrenin

Babalar gününde uyuyabilir veya yatakta kahvaltı yapabilirsiniz! Ancak, yılda bir gün ile sınırlı tutulmamalıdır. Aslında, stres ve bunlarla ilgili hastalıklar işyerlerinde büyük bir sorundur. İngiltere ekonomisine her yıl £ 26 milyar pound maliyeti olduğu tahmin edilmektedir. İster bir işveren veya bir çalışan olun daha ciddi bir sorun haline gelmeden önce işle ilgili stres tehdidiyle mücadele etmeniz hayati önem taşımaktadır.

Arkanızı Kollayın

Babalar çocuklarıyla vakit geçirir:  Çocuklarıyla parkta top oynar,  salıncakta sallar ve kovalar günün sonunda uyumaları için onları yataklarına taşır. Bu durumlar mutlu bir çocukluğun yaşanmasını sağlar. İş yerinde kötü bir bel ya da sırt kazası kalıcı bir soruna yol acarsa çocuğuyla oynama devrini kapatmak zorunda kalır. HSE(sağlık, güvenlik, çevre)’ye göre, elle tutup kaldırma taktikleri, tüm işyeri yaralanmalarının 3’te 1’inin üzerinde, 1 milyondan fazla kişiyi etkilemektedir – Elle tutma teknikleri ve eğitimi çok kolaylıkla uygulanabilmektedir. Çalışanlar üzerinde olumlu sonuçlar vermektedir. Bir dahaki sefer işyerinde bir şey kaldırmanız gerektiğinde, aklınıza çocuğunuzu getirin. Bu olay iş yerinde nelerin tehlikeli olabileceğini anlatmaktadır.

Evinize Güvenliği Getirin

Son olarak, bu blogun odağı işyeri güvenliği üzerindeyken, kazaların saat 5’de durduğu anlamına gelmez. İşle ilgili ölümler İngiltere’de rekor düzeye azalırken, iş dışında kazalarda her yıl 14.000 kişi ölmeye ve 700.000 kişide yaralamaya devam ediyor.

Çalışanlarımızın işyerinde öğrendikleri becerileri ve yeni fikirleri, yakınlarıyla ve sevdikleriyle paylaşmaya davet ederek, evlerimizde ve yollarımızdaki her gün meydana gelen kazaların ve sorunların bir kısmını durdurabiliriz. Her yerde babalar ve aileleri için iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz!

Yazar Ahmet Aktan

A Sınıfı iş güvenliği uzmanı ve kimya mühendisiyim. 2010 yılından bu yana iş güvenliği uzmanlığı yapmaktayım. Edindiğim sektör tecrübesi çeşitli alanlarda paylaşarak ufakta olsa sektöre katkı vermeye çalışmaktayım. İletişim: Belirtilmemiş.

Mutlaka Oku

meslek hastalıkları listesi

Meslek Hastalıkları Listesi

Bir ülkenin hızla gelişen bilim ve teknolojisi, o ülkenin sanayileşme sürecini de beraberinde getirir ve …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.