Ana Sayfa / Soru Cevap / Alerjik Tozlar Hangileridir?

Alerjik Tozlar Hangileridir?

Soru: Alerjik tozlar hangileridir ? Alerjik tozlara örnek verebilirmisiniz?

 

Ürün Önersi: Ege Toz Maskesi

 

Cevap: Alerjik toz, bir çok kişinin önemli bir şekilde etkilendiği bir alerji çeşitidir. Bu tozların içerisinde bulunan polen, böcek ve akarların dışkılarına ve parçacıklarına karşı vücudun çok fazla tepki vermesi ile oluşur. Bu alerjik tozlar insan vücudunda belirli periyotlarda ortaya çıkan ve bunun sonucunda solunum ile ilgili çeşitli hastalıklara yol açar. Bu tozlara neden olan bazı maddeler;

  • Un
  • Pamuk
  • Keten
  • Ağaç ürünü tozları
  • Küflenmiş hayvan yemi, ot, saman, küspe vb.

Yazar Ahmet Aktan

A Sınıfı iş güvenliği uzmanı ve kimya mühendisiyim. 2010 yılından bu yana iş güvenliği uzmanlığı yapmaktayım. Edindiğim sektör tecrübesi çeşitli alanlarda paylaşarak ufakta olsa sektöre katkı vermeye çalışmaktayım. İletişim: Belirtilmemiş.

Mutlaka Oku

Kağıt tozu zararlı mıdır? Kağıt tozu zararları nelerdir?

Soru: Kağıt tozu zararlı mıdır ? Kağıt tozu zararları nelerdir ?   Ürün Önersi: Ventilli Toz Maskesi …

2 Yorum

  1. Merhaba Ahmet Bey,

    Eldiven üretimi yapıyoruz ve kumaş örgü bölümünde ipliklerden kaynaklı toz oluşmakta. Pamuk tozları için Sınır değer ne olmalıdır ve hangi tip maske kullanmamızı tavsiye edersiniz? FFP1 yeterli midir?

    • FFP1 maskeler genellikle silika tozlarına karşı yeterli koruma sağlamaz. Pamuk tozları gibi tehlikeli silika tozlarına karşı daha etkili koruma sağlamak için FFP2 veya FFP3 gibi daha yüksek koruma sınıfına sahip maskeler tercih edilmelidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.