Ana Sayfa / Koruyucu Baretler / Baretlerin Ömrü Kaç Yıldır?

Baretlerin Ömrü Kaç Yıldır?

Soru:

Baretlerin ömrü kaç yıldır?

Cevap:

Baretlerin raf ömrü Polietilen malzeme ise 3 ABS ise 5 yıldır. Raf ömrü süresi dolumunda baret hiç kullanılmasa bile artık ömrünü tamamlamış ve kullanılmaması gerekmektedir. Kullanılmaya başlayan baretler kullanım sıklığı, güneşe maruz kalma süresi, düşme, çarpma gibi etkenlere maruz kalma sıklığına göre ömrü azalmaktadır. Her ne kadar dış görünüşü bakımından sağlam görünse de kompozit malzeme yapısında görünmeyen çatlama ve malzeme yorgunluğu olmaktadır.

Özellikle baretler inşaat sektöründe sıklıkla kullanıldığı için güneş kaynaklı yıpranmalar olmaktadır. Güneş deki uv ışınları plastik kompozit malzemenin yapısını bozduğu için baretin dayanıklığı azalmaktadır. İnşaat baretler için en çabuk yıpranan sektörler arasındadır.

Önerimiz maksimum her yıl baretinizi değiştirmeniz yönünde. Bazı 3m baret modellerinde ömrü gösteren uv gösterge bulunmakta.

Yazar Ahmet Aktan

A Sınıfı iş güvenliği uzmanı ve kimya mühendisiyim. 2010 yılından bu yana iş güvenliği uzmanlığı yapmaktayım. Edindiğim sektör tecrübesi çeşitli alanlarda paylaşarak ufakta olsa sektöre katkı vermeye çalışmaktayım. İletişim: Belirtilmemiş.

Mutlaka Oku

doğru baret seçimi

Doğru Baret Kask Seçim Rehberi

Kullanıcıların kafasına ve fiziksel faktörlere göre baretin doğru seçilmesi uygun bir koruma düzeyi sağlamak için önemlidir. Aynı …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.