Ana Sayfa / Genel / İş Güvenliği Uzmanı: İşe Alım Mülakatına Hazırlık

İş Güvenliği Uzmanı: İşe Alım Mülakatına Hazırlık

Mülakattan Önce

  1. Seni görmek istiyorlar

Röportaj için görüştünüz çünkü özgeçmişiniz(CV)’de sunulan pozisyonla ilgili açık pozisyon vardı. Kendi özgeçmişinize bakın ve görüşmeciyi takip eden süre zarfında farklı alanlara atıfta bulunarak takip etmek için yanınıza bir kopyasını alın.

  1. Rotanızı planlayın

Röportajdan önce bir ön çalışma yapın. Röportajı bitirmek için ne kadar zaman harcayacağınızı ve bu sürenin biraz daha uzun tutun.

  1. Ödevinizi şirketin bilgilerinden yapın

Web sitelerini inceleyin. Şirketin “gurur duyduğu” alanlardan bazılarını ele alın ve görüşme gerçekleştiğinde soru sormak için bilgileri kullanın.

  1. Belleğinizi yenileyin

Sağlık & Güvenlik(H&S) düzenlemelerinin belirli şirketlere uygulanabileceğinin bilincinde olun. Sunulan konum, örneğin; gaz veya benzin taşımacılığına ihtiyaç duyuluyor mu? Duyuluyorsa söz konusu şirkete uygulayabilmek için görüşmeden önce Tehlikeli Maddeler ve Patlayıcı Atmosferler Yönetmeliği (DSEAR)’ne dikkat edin. (Bu, sizin soruları sorarken konumunuzu korumak için başka bir yol.)

  1. Röportaj için çağrıldı ancak H&S deneyimi yok

Bu pozisyonu güvence altına almak için çok az veya hiç şansınız yok! Sizinle tanışmak istiyorlar. Özgeçmişinizde şirketin ihtiyaç duyduğu bir özellik gördüler. En iyilerde bile biraz gerginlik beklenir!

Mülakata Geliş

  1. Zamanında gel, lavaboya git, karşılayana iyi davran ve kendin ol

Sadece özelliklerinizi değil, yönetimi bilginize, organizasyondaki diğer çalışanlara ve gruplara uygun olup olmadığınızı değerlendireceklerdir.

  1. Doğru giysi ve temiz eller bir zorunluluktur

Gömlek, takım elbise, etek, ceket, parlak ayakkabılar ve bayanlar için yüksek topuklu ayakkabılar uygun değil devrilebilirler! Çok fazla parfümlü, kozmetik kullanmak uygun değil.

  1. Gizli bir ipucu “koklamak”

Görüşme öncesi araştırmanı yaparken, röportajda giydiğin giysilerini giy. Belli bir “kokusu” vardır. Bu koku sayesinde hafızan daha diri olur. Bu nedenden dolayı hatırlamana yardımcı olacaktır. Röportajda, hatırlama hafızasını uyarabilir. Deneyin, kaybedecek bir şeyiniz yok!

  1. Odaya girmeden önce son önemli üç dakika

Röportaj odasına güvenle ve bir gülümsemeyle girin. Sağ elinizi görüşmeciye doğru uzatarak “ günaydın, bu fırsat için teşekkürler” ile selamlayın. Mülakatçı ile kemik kırıcı el sıkışma ve cılız tokalaşma etkili olmayacaktır.

  1. Mülakatçılarınızla karşılaştığınızda

El sıkışırken her görüşmecinin ismini söyle hemen etkiledin! Böyle bir şey olmaz! Başını salla, gülümse, “Yasemin, Ahmet ile tanışmak bir zevk” diyerek gözlerine bak. Röportajı bu şekilde kişiselleştirmek iyi bir uyum sağlar ve size karşı bir sıcaklık hissetmelerini sağlayacaktır. Bunu yapmak için çağrıldığınızda size verilen sandalyeye sıkıca oturun. Bir nefes alın, rahatlayın ve onlara “mükemmel sen” hakkında her şeyi anlat. Seni şimdi tanımak için sabırsızlanıyorlar. Röportaj boyunca hepsiyle göz teması sağlayın. Cevap verirken birinden diğerine bakmayı ihmal etmeyin. Bu en önemlisi!

Sorulabilecek Sorular

  1. Görüşmeci listesi

Görüşeceğin kişilerde muhtemelen hazırlanmış soruların bir listesini olacaktır. Cevap verirken H&S’de ne kadar çok çalışmak istediğinizi gösterin. NEBOSH gibi “tam olarak ne sorulacağını dikkatlice dinle” gözlem yapmayın. Ne düşündüğünüzü söyleyin, daha fazla detaylandırmanızı isteyip istemediklerini sorun. En önemlisi, eğer bir sorunun cevabını bilmiyorsanız her zaman dürüst olun. Bilmediğinizi söyleyin, ancak bilginizi ilerletmek için araştırma yapmaktan zevk alacağınızı da ekleyin. Daima parçanın üzerine fazladan eklemeler yapın. “Bilmiyor” olarak bırakmayın.

  1. Bu pozisyona neden başvurdunuz?

Muhtemelen bu soruyu soracaktır. Şirket için ne yapabileceğinizi ya da işin size ne kazandıracağını düşünüyorsunuz. Bu özel şirketin ne ürettiğine, mesleğinizdeki gelişimlerinize, mesleki bilginizi artırmaya etkisi. İş ilanına ve özelliklerine ilişkin özgeçmişinizdeki ilgili bölümleri vurgulayarak şirket adını verin. Size hitap eden şirketleri

  1. En zor sorular: Güçlü ve zayıf yönleriniz nelerdir?

Basit örnek: Güçlü Yönlerinizin, zayıflık potansiyeline sahip olabilecek bilginizin sınırlarını tanımakta olduğunuzu hissediyorsunuz. Potansiyel zayıflıklarını tanıma yeteneğine sahip olarak, onları araştırma ve geliştirme fırsatı sunar, böylece sürekli mesleki gelişimini güçlendiren güçlü yanlar kazanırsınız. Ya da basitçe, güçlü yanlarınız, kendi kişisel zayıflıklarınızı tanıma ve güçlü yönlerinize dönüştürme yeteneğinizdir. Bir örnek verin.

  1. Çalışılacak bir işyeri senaryosu verilirse

Nasıl sıralayacağınızı sorun! Sizden sorunu nasıl çözeceğinizi bilmek isterler. Henüz geçerli olan belirli mevzuatı bilmek istemezler. NGC risk değerlendirme sayfasını düşünün. Cevabınızı verirken kendinizden emin olun ya da bu konuda kendinize çok güvenmediğinizi söyleyin ama burada benim geliştirdiğim yanıtı geliştirerek anlatın.

  1. Organizasyona ne ilave edebilirsiniz?

“İş ilanlarınızla ilgileniyordum ve şimdi röportaj için geldim, sizinle tanıştım ve söylediğiniz her şeyi dinledim” diyerek cevap verebileceğim başka zor sorular biri. Şimdi daha çok ilgileniyorum. Deneyimlerimi vb. düşünüyorum. Burası, ev ödevinizi organizasyon ve reklamı yapılan işle önceki iş deneyiminizi ve mümkünse ‘kendi özel endüstrilerine’ örnek verin.

Sorabileceğiniz Sorular

  1. Buradaki yönetim tarzını nasıl tarif ederler?

Bu pozisyonda rahat edecekseniz bunu bilmek istersiniz.

  1. Görüşmeden sonraki adımlar nelerdir?

Daha sonra işle ilgili ne beklediğinizi bilmek gerekir.

  1. Mülakatınızın sonucunu size bildirecekler mi?

Onlar için görüşme olumlu olursa en geç 15 gün içinde telefon ve ya e-postayla size döneceklerdir.

Yazar Ahmet Aktan

A Sınıfı iş güvenliği uzmanı ve kimya mühendisiyim. 2010 yılından bu yana iş güvenliği uzmanlığı yapmaktayım. Edindiğim sektör tecrübesi çeşitli alanlarda paylaşarak ufakta olsa sektöre katkı vermeye çalışmaktayım. İletişim: Belirtilmemiş.

Mutlaka Oku

Corana Virisünden Nasıl Korunursunuz?

Corona virüsünün ne olduğu hakkında henüz kesin olarak bir bilgi bulunmamaktadır. Elde edilen verilere göre …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.