Ana Sayfa / İş Güvenliği / Küçük İşletmelerde İş Güvenliği İçin Gerekli Olan Belgeler

Küçük İşletmelerde İş Güvenliği İçin Gerekli Olan Belgeler

Ülkemizdeki işletme sayısının artması ile doğru orantılı olarak işçi sağlığı ve güvenliğini artırmak için yeni adımlar atılmaya  başlandı.

İstanbul da gerçekleştirilen uluslararası işçi sağlığı ve güvenliği konferansında işçilerin sosyal haklarının korunması ve iş kazalarının önüne geçmek için alınması gereken önlemlerin önemi hakkında görüşmeler gerçekleştirildi bu görüşmelerin ardından iş güvenliği ve sağlığı tekrar gündeme getirildi 50 veya daha az çalışanın yeraldığı tehlike ve çok tehlike arz eden işletmelere doktor ve uzmanların istihtamı 1 Ocak 2014 tarihinde uygulamaya koyulmuştu az tehlike arz eden işletmelere ve kamu kuruluşlarına ise bu uygulama 1 Tembuz 2016 tarihinde uygulamaya koyulması ön görülmüştü bu uygulamanın gerçekleşeceği işletmelere örnek verecek olur isek bakkal, manav, berber ve apartman gibi işletmeleri sayabiliriz.

Ülkemizdeki küçük işletme ve esnafa hekim ve uzman sağlanmasında devletin çeşitli görevler alaçağı ve bu önlemlerin giderlerinin SGK tarafından gerçekleşmesi açıklamalar arsında yer alıyor ançak bununla birlikte sigortasız işçi çalıştıran işletmelere verilen desteklerin faizi ile geri alınması ve bu işletmelere 3 yıl boyunça teşfik sağlanmaması gibi yaptırımlarda söz konusu bu uygulamalara ek olarak 10 veya daha az çalışan sayısına sahip işletmelerde işletme sahibi ve işletme çalışanlarının isteğe bağlı olarak eğitim alıp iş güvenlği ve sağlığı konusundaki sorumlulukları almasını sağlamak ve bu sorumluluğu alırken ilgili ve yetkili kurumlardan destek alınması gibi vurgulanan maddeler söz konusu bu arada işletmelerin bulundurması gereken belgeleri siz değerli müşterilerimizi bilgilendirmek amaçlı aşağıya sıralıyoruz ;

  • Çalışanlarınızın sağlık muayene raporları
  • Çalışanlarınızın iş sağlığı güvenliği eğitim belgeleri
  • Risk değerlendirme raporu
  • Acil durum planı
  • Tahliye planı
  • Sağlık güvenlik planı
  • İSG talimatları
  • Personel özlük dosyaları,
  • Makinelerin sicil kartları
  • Kimyasal maddelerin bilgi formları

Bu belgelere dikkat etmenizi önemle rica edip sağlıklı ve güvenli bir iş alanı içerisinde çalışmanızı temeni ediyoruz. İş güvenliği ekipmanları ihtiyaçlarınızda ekipmandeposu olarak yanınızdayız.

Yazar Ahmet Aktan

A Sınıfı iş güvenliği uzmanı ve kimya mühendisiyim. 2010 yılından bu yana iş güvenliği uzmanlığı yapmaktayım. Edindiğim sektör tecrübesi çeşitli alanlarda paylaşarak ufakta olsa sektöre katkı vermeye çalışmaktayım. İletişim: Belirtilmemiş.

Mutlaka Oku

meslek hastalıkları listesi

Meslek Hastalıkları Listesi

Bir ülkenin hızla gelişen bilim ve teknolojisi, o ülkenin sanayileşme sürecini de beraberinde getirir ve …

Bir Yorum

  1. iş güvenliği uzmanı

    Teşekkürler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.