Ana Sayfa / Soru Cevap / En İyi Gaz Maskesi Hangisi ?

En İyi Gaz Maskesi Hangisi ?

Soru: En iyi gaz maskesi hangisi? Ülkemizde satılan hangi gaz maskeleri kullanım için uygundur?

 

Ürün Önerisi: 3M Gaz Maskesi

 

Cevap:

en iyi gaz maskesi hangisi

Dünya genelin de satışı olan ve uzun yıllardır gaz maskesi üretimi yapmakta olan 3M (Amerikan kökenli) ve Drager (Alman kökenli) firmalarının gaz maskelerinin en iyi olduğunu söyleyebiliriz. Bunu söylerken sadece malzeme kalitesi ve kullanım konforu dışında yedek parça, filtre çeşitliği, iletişim gibi faktörleride göz önünde bulundurduk.

Eğer çok kapsamlı iyi bir tam yüz maskesi için soruyor iseniz size A2B2E2K2Hg-P3 D filtre ve Drager tam yüz maskesi setini öneririm. Geniş spektrumlu filtreye sahip olan bu maskenin kullanımı ve fiyatı benzer özellikli maskelere göre uygundur.

 

Yazar Ahmet Aktan

A Sınıfı iş güvenliği uzmanı ve kimya mühendisiyim. 2010 yılından bu yana iş güvenliği uzmanlığı yapmaktayım. Edindiğim sektör tecrübesi çeşitli alanlarda paylaşarak ufakta olsa sektöre katkı vermeye çalışmaktayım. İletişim: Belirtilmemiş.

Mutlaka Oku

Kağıt tozu zararlı mıdır? Kağıt tozu zararları nelerdir?

Soru: Kağıt tozu zararlı mıdır ? Kağıt tozu zararları nelerdir ?   Ürün Önersi: Ventilli Toz Maskesi …

2 Yorum

  1. Kemal Kılıç

    1- Drager 5500 ‘de görüş alanı daha iyi ancak 5500 ile 6300 arasında solunum sağlığı açısından artılar eksiler var mı?
    2- 3m ve Drager tam yüz maskelerinden birini almak istiyorum. 3m tam yüz maskesinde buğulanma oluyor diyen bir kullanıcıya rastladım. Doğru mudur?
    3- 3m ve drager tam yüz maskelerinde kullanmak üzere zehirli gazlara karşı koruyan en kapsamlı kombine filtre kodu nedir?

    • Bu maskelerin ağız ve burun kısmı havalandırma kanalı ile ayrılmıştır. Buğulanma yapması kullanıcı hatası veya dışardan buhar gelmesi ile olur ancak. Koruma bakımından bir farkları yoktur, konfor olarak 3m gaz maskesinin daha iyi olduğu söylenebilir. Kapsamlı filtre söylemek doğru olmaz, işinize uygun filtre almanızı öneririm. Örnek olarak civa lı bir filtre daha kapsamlı görünebilir ancak ortamda civa yoksa bu civalı bir filtre almak anlamsız olacaktır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.