Ana Sayfa / Soru Cevap / Ohsas Açılımı Nedir?

Ohsas Açılımı Nedir?

Ohsas açılımı nedir? Ohsas 18001 nedir, ne işe yarar, nerede kullanılır? Ohsas hakkında aklınıza takılan soruların cevabı yazımızda.

Ohsas kelimesi, İngilizce olarak yazılan Occupational Health and Safety Assesment Series isimlerinin ilk harflerinin alınmasıyla meydana gelmiştir. İş sağlığı ve İş Güvenliği Değerlendirme serisi anlamına gelmekte olup iş sağlığı ve güvenliğinin yönetimine yardımcı olan bir iso belgesidir. Ohsas komitesi tarafından kullanılan Ohsas 18001 standardı, 15 Nisan 1999 yılında 13 kuruluşun katılımıyla İngiliz teşkilatı British Standards İnstitution nin yayınlamış olduğu milletler arası iş güvenliği standartları arasında da kabul görmüş iş sağlığı ve iş güvenliği yönetim sistemi standardıdır.

ohsas nedir

Ohsas 18001 nedir ne işe yarar

Ohsas 18001, iş yerlerinde sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için alınacak önlemleri belirleyen, sürekli gelişme ilkeleriyle birlikte kuruluşların ilerlemesini sağlayan ve teşvik edici rol üstlenen yönetim sistemidir.

Özellikle ülkemizde İSO ve OHSAS türündeki yönetim sistemleri ile güvenli çalışma ortamları oluşturulmaya çalışılmaktadır. Zira Ohsas 18001 belgesine sahip olunan bir iş yerinde hem çalışanların hem de bütün kuruluş ve üretimin güvenliği adına birçok tedbir alındığı unutulmamalıdır. İş yerlerinde sağlık ve güvenlik şartlarının en üst düzeyde olabilmesi adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da bu konuyla ilgili bir yönetmelik düzenleyerek konunun önemine dikkat çekmektedir. Mesleki risklerin önlenmesi, risk ve kaza faktörlerinin ortadan kaldırılması, İş sağlığı ve güvenliği konusunda işçi ve temsilcilerin eğitimi, bilgilendirilmesi…vb türdeki çalışmalar güvenilir hizmet ortamlarını da beraberinde getirecektir.

Online satış mağazamızda göz duşu solisyonu markalarını, göz duşu solisyonu fiyatlarını ve göz duşu solisyonu çeşitlerini bulabilirsiniz. Göz duşu solisyonu ürünleri aynı gün kargo ve cazip ödeme seçenekleri ile Türkiyenin ekipmandeposun’da.

Tüm dünyada OHSAS 18001 çalışan ve çalışılan alanlarda güvenlik şartlarının sağlanmasında öncülük etmektedir. Bu amaçla hazırlandığından işletmelere kolaylık sağlar ve nasıl ve ne yönde hareket edebilecekleri konusunda alt yapı oluşturur.

Ohsas 18001 standart maddeleri
Ohsas 18001 tanımlar
Ohsas hedefleri
Ohsas 18001 aşamaları

Yazar Ahmet Aktan

A Sınıfı iş güvenliği uzmanı ve kimya mühendisiyim. 2010 yılından bu yana iş güvenliği uzmanlığı yapmaktayım. Edindiğim sektör tecrübesi çeşitli alanlarda paylaşarak ufakta olsa sektöre katkı vermeye çalışmaktayım. İletişim: Belirtilmemiş.

Mutlaka Oku

Kağıt tozu zararlı mıdır? Kağıt tozu zararları nelerdir?

Soru: Kağıt tozu zararlı mıdır ? Kağıt tozu zararları nelerdir ?   Ürün Önersi: Ventilli Toz Maskesi …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.