Ana Sayfa / İş Güvenliği / 3M Tarihi Gelişimi: En Büyük İş Ekipmanları Üreticisi

3M Tarihi Gelişimi: En Büyük İş Ekipmanları Üreticisi

3M, 1902 yılında Minnesota’da Two Harbors’da kurulmuştur. Ülkemizde 3m maske gibi ürünlerle biliniyor olsa da ilk olarak zımpara kağıtları üretmiştir. Zımpara kağıdı ürünlerine yoğunlaşmak için 1905 yılında Duluth yakınlarına taşınmıştır.

Yıllar süren titiz çalışmalar sayesinde, üretimde kaliteyi yakalamış ve tedarik zincirini oluşturmasıyla yeni yatırımcıların dikkatini çekmeyi başarmıştır. Yenilikçi yapısıyla başarılı bir grafik çizmiştir. Bu sayede 1916 yılında ilk kez yüzde 6’lık kar paylarını dağıtmıştır.

3m iş güvenliği ürünleri ile birlikte bir çok farklı endüstriyel iş ekipmanı üretmektedir
  • Otomotiv üretiminde sürekli kullanılan havadaki tozu azaltan ve su geçirmeyen ilk zımparasını 1920 yılında üretmiştir.
  • 1925 yılında genç bir laboratuvar asistanı olarak çalışan Richard G. Drew’in Scotch Bantları serisinin ilk olan ve ürün çeşitliliği adına ilk basamağı olan maskeleme bandını icat etmesi firmanın gelecek vaat etmesi adına önemli başarılardan ikincisidir.
  • Zamanla beraber teknolojinin gelişmesi ile kutu kapatma işlemlerinde kullanılmak için üretilen Scotch Selofan Bantlarının doğuşunu hızlandırdı ve ilerleyen zamanda da yüzlerce pratik farklı kullanım alanları keşfedildi.
  • 1940’ların ilk yıllarında, 3M yönünü İkinci Dünya Savaşı için savunma materyallerine çevirdi ve bunu bir çok yenilik takip etti ki bunlar anayol işaretlemeleri için Scotchlite™ Reflektif Folyolar, magnetik ses için kayıt bantları, filament bant türleri ve 3M’in baskı tabakalarıyla grafik sanatlarda yerini almasını sağladı.
  • 1950’lerde, 3M, Thermo-Fax fotokopi makinesini, Scotchgard Kumaş Koruyucusu, Video Bant, Scotch-Brite® Temizlik Süngerlerini ve bir kaç elektro-mekanik ürünleri tanıttı.
  • 1960 yılına gelindiğinde ürün yelpazesini fotoğraf ürünleri, karbonsuz kağıtlar, tepegöz sistemleri, sağlık ve dental ürünler genişletti.
  • 1970 ve 1980’lerde pazarlar ilaç, radyoloji ve enerji kontrolü alanlarında genişledi.
  • 3M Post-it Notes’u 1980 yılında piyasaya sürmesi, pazarda yeni bir kategori oluşmasına ve insanların iletişim ve organizasyon becerilerinin değişmesine sebep oldu.
  • 1990’larda satışlar 15 milyar dolara ulaştı. 3M, bağışıklıkla ilgili ilaçları, elektronik görüntü için parlaklık arttırıcı filmleri, inkjet yazıcılarda kullanılan esnek kabloları, cep telefonları ve diğer elektronik aletleri içeren yenilikçi ürün yelpazesini geliştirdi.
  • 2004’de, yenilikçi yeni ürünlerin de büyümeye olan katkısıyla ilk kez satışları 20 milyar dolara ulaştı. Son zamanlardaki yenilikleri içerisine Post-it Güçlü Yapışkanlı Notlar, Scotc Şeffaf Tamir Bantı, 3m kulak tıkacı, LCD televizyonlar için optik filmler ve Scotch-Brite temizlik ürünleri vardır.

 

Yazar Ahmet Aktan

A Sınıfı iş güvenliği uzmanı ve kimya mühendisiyim. 2010 yılından bu yana iş güvenliği uzmanlığı yapmaktayım. Edindiğim sektör tecrübesi çeşitli alanlarda paylaşarak ufakta olsa sektöre katkı vermeye çalışmaktayım. İletişim: Belirtilmemiş.

Mutlaka Oku

meslek hastalıkları listesi

Meslek Hastalıkları Listesi

Bir ülkenin hızla gelişen bilim ve teknolojisi, o ülkenin sanayileşme sürecini de beraberinde getirir ve …

Bir Yorum

  1. Dear Sir or madam,

    Hi, nice day,
    This is Mary from Imensa Company located in Iran,

    I have an inquiry list for 3M products,
    May I ask you to offer me the price for these items?
    1/ Mask 6200
    2/ Filter 2091
    3/ Filter 6001 6003 6006
    4/ Full gas gas mask
    5/ Mask 7502
    6/ Mask 7503

    I need these items soon; Please let me know the price, Thanks,

    Regards
    Mary

    Telephone and WhatsApp: +98 901 966 ****

    Ekipmandeposu: Our site prices are up to date. We do not ship products to Iran. We are sorry for that.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.